Te gevoelig voor deze harde wereld?

9 09 2010
veld-gevoelens

Een veld vol gevoelens? © Eva-Maria Biss

Ben jij heel gevoelig? Vind je dat je te gevoelig bent? Te gevoelig voor deze harde wereld? Vind je je gevoeligheid een groot nadeel? Of ben je zo allergisch aan gevoeligheid dat je kiest voor hardheid?

Ik wil het eens anders bekijken: gevoelige mensen zijn nu al de toekomst!

Laten we de volgende minitekst van Aurelis als inspiratie gebruiken.

Geen gevangenis 
Mensen die algemeen gevoelig zijn, zijn ook snel gevoelig aan stress.
Maar dat is niet noodzakelijk het geval. ‘Gevoelig zijn’ is geen gevangenis tenzij je ze zelf creëert!

Als je gevoelig bent, kun je dit op verschillende manieren ervaren. Als een last, een belemmering in je leven. Als een fout bij jezelf. Als een gift, een gave. Als iets waar je wat mee kan doen om te evolueren als mens. Als iets wat je zelf kan invullen.

Door je gevoeligheid meer te gaan voelen, kun je meer en meer kiezen hoe je ermee omgaat. Door je gevoeligheid te aanvaarden als een deel van jezelf, kun je beginnen om krachtig gevoelig te zijn. Besef dat het de betekenis is die jij eraan geeft, die maakt hoe je je gevoeligheid ervaart. Besef dat hoe gevoeligheid voelt voor jou, bepaalt hoe je ertegenaan kijkt en hoe je jezelf ervaart.

Hoe is nu gevoeligheid de toekomst van de wereld?

Omdat de wereld nood heeft aan gevoeligheid. En dan wel gevoeligheid met diepgang. Gevoeligheid die écht gevoeld en doorvoeld wordt.

En gevoeligheid is niet tegenovergesteld aan krachtig. Gevoel die gevoeld wordt is net een enorme kracht. Dus willen we een krachtige wereld, dan is gedragen en doorleefd gevoel nodig. Dus meer mensen die hun gevoelens voelen en er niet van weglopen.

Gevoelig zijn hoeft dus geen gevangenis te zijn waar je in vastzit. Voel je gevoeligheid, voel je gevoelens en voel wat je voelt.

Mijn oproep is dus meer te voelen, onszelf weer te voelen, weten wat we voelen, waar we het voelen. Niet langer van onze gevoelens en gevoeligheid weglopen. En zo niet langer weglopen van onszelf en hoe rijk we wel zijn. Hoe rijk aan gevoelens, in elk geval.

Zo kun jij bijdragen aan een wereld vol gevoel!

Leer terug voelen! Hoe, door te voelen. Niet meer weglopen van je gevoeligheid, maar wel het echt eens voelen. Voelen hoe rijk gevoelens wel niet zijn. Ik daag je uit.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: